
Hoofdpijn?
Juist behandelen en een gerichte preventie.
Kloppen, steken, bonken - meer dan twee derde van de Belgen klaagt regelmatig over hoofdpijn. Maar niet elke hoofdpijn is hetzelfde. De geneeskunde kent nu meer dan 250 vormen van hoofdpijn die in intensiteit en oorzaak verschillen. De meest voorkomende vormen zijn spanningshoofdpijn en migraine.Er zijn verschillende triggers en factoren die aanleiding geven tot hoofdpijn of de aandoening bevorderen. In veel gevallen kan hoofdpijn ook voorkomen zonder dat er een oorzaak wordt gevonden.
Fundamenteel gezien onderscheidt men twee verschillende vormen:
Primaire hoofdpijn
In dit geval is de hoofdpijn de aandoening op zich. De primaire hoofdpijnaandoeningen omvatten onder andere migraine en spanningshoofdpijn.
Secundaire hoofdpijn
De secundaire hoofdpijn is het resultaat van een andere (basis)ziekte zoals griep of het cervicale wervelkolomsyndroom. Deze hoofdpijn is dus een symptoom van andere ziekten.
Nadat je primaire aandoening vastgesteld is, zal je arts je een passende behandeling voorstellen. Het is mogelijk dat hij je bovendien een pijnverlichtend middel geeft tegen de secundaire hoofdpijn.
Snelle hulp bij hoofdpijn
Een mogelijk geneesmiddel is de beproefde combinatie van paracetamol, acetylsalicylzuur en cafeïne, zoals die in het geneesmiddel PERDOLAN® Compositum te vinden is. Bijgevolg heeft PERDOLAN® Compositum een gunstige invloed op sommige soorten van migraine. Bij langdurige hoofdpijn raden wij je aan je arts te raadplegen.
Lees onze tips: Wat helpt tegen hoofdpijn?